Skip to main content

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ (ΕΤΗΣΙΑ) ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2025 ΤΟΥ ΣΟΚΠΠ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ (ΕΤΗΣΙΑ) ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2025 ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΟΜΟΤΙΜΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο προσκαλεί τα μέλη του στην δεύτερη Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΟΚΠΠ, η οποία θα λάβει χώρα  την Κυριακή 9η Φεβρουαρίου 2025 και ώρα 6μμ., στην Αίθουσα Τελετών «Οδυσσέας Ελύτης» του Πανεπιστημίου Πατρών (Κτίριο Α-Πρυτανείας, 1ος όροφος).

Υπενθυμίζουμε ότι στο Καταστατικό του ΣΟΚΠΠ (Άρθρο 22) προβλέπεται ότι:
“Η Γ.Σ. αποτελείται από τα τακτικά μέλη του Σωματείου, ταμειακά τακτοποιημένα. Η Γ.Σ. είναι το ανώτατο όργανό του Σωματείου και αποφασίζει για κάθε θέμα που δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα άλλου οργάνου.
Η Γ.Σ. συνέρχεται τακτικά μεν μια φορά το χρόνο στο πρώτο τετράμηνο κάθε έτους, έκτακτα δε κάθε φορά που αποφασίζει το Δ.Σ. ή το ζητήσει το 1/5 των μελών με έγγραφη αίτηση που απευθύνεται στο Δ.Σ. και η οποία πρέπει να γράφει και τα θέματα προς συζήτηση. Οι έκτακτες Γ.Σ. πρέπει να συγκαλούνται μέσα σε 15 ημέρες από την ημερομηνία που υποβάλλεται η σχετική αίτηση.
Η Γ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία και συνεδριάζει έγκυρα όταν παρίστανται ή αντιπροσωπεύονται τα μισά από τα τακτικά μέλη που είναι TAMEIKA ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ. 
Εάν δεν υπάρχει απαρτία συγκαλείται ξανά μετά από 8 ημέρες.
Στα θέματα ημερήσιας διάταξης της ετήσιας τακτικής Γ.Σ. περιλαμβάνονται υποχρεωτικά ο απολογισμός του Δ.Σ. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής, ... Η Γ.Σ. εγκρίνει τον προϋπολογισμό και τον απολογισμό της Διοίκησης.”
 

Κατόπιν αυτών και σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού, στη Γενική Συνέλευση θα συζητηθούν και θα τεθούν προς έγκριση: 
(α) ο απολογισμός της διαχειρίσεως (οικονομικός και δράσεων) του Δ.Σ. για το έτος 2024 και 
(β) η πρόταση για τον οικονομικό προϋπολογισμό και το σχέδιο δράσεως του ΣΟΚΠΠ για το έτος 2025. 
Επίσης, θα υπάρξει συζήτηση μεταξύ των μελών της Γενικής Συνέλευσης για θέματα ενδιαφέροντος των μελών του ΣΟΚΠΠ.
 

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει στις 7μμ. η ανοιχτή παραδοσιακή εκδήλωση για την κοπή πίτας για το 2025, το πρόγραμμα της οποίας παρουσιάζεται στο τέλος του μηνύματος.
Θα είναι μεγάλη τιμή για μας η παρουσία σας στην εκδήλωση.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση και θερμούς συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΟΚΠΠ,
Σταύρος Α. Κουμπιάς
Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΟΚΠΠ
Τηλ.: 2610996427, 2610994434,  6978188890
koubias@upatras.gr, stavroskoubias@gmail.com


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ (Κυριακή, 9/2/2025,  7μμ., Αίθουσα Τελετών «Οδυσσέας Ελύτης» Πανεπιστημίου Πατρών)

Χαιρετισμός 
από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητή Χρήστο Μπούρα

Παρουσίαση
των πεπραγμένων για το 2024 και του προγραμματισμού δράσεων για το 2025 του ΣΟΚΠΠ
από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Σταύρο Κουμπιά


ΟΜΙΛΙΑ
του Ομότιμου Καθηγητή και Ακαδημαϊκού Γεωργίου Π. Χρούσου*
με τίτλο «Στρες, Υγεία και Νόσος: Καλό και Κακό Στρες».

Κοπή της Πίτας

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Ο Δρ. Γεώργιος Π. Χρούσος είναι Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Είναι κάτοχος της Έδρας UNESCO στην Εφηβική Υγεία και Ιατρική, Διευθυντής του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Υγείας Μητέρας Παιδιού και Ιατρικής Ακριβείας του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ. Ο κ. Χρούσος έχει πραγματοποιήσει έρευνες που έχουν διαφωτίσει τις δράσεις του στρες στον οργανισμό στο συμπεριφορικό, νευροενδοκρινικό, κυτταρικό και μοριακό επίπεδο. Παράλληλα, έχει κάνει πρωτοποριακή έρευνα στην ανάπτυξη του ανθρώπου, ειδικά στην ενήβωση και την εφηβεία. Ο κ. Χρούσος έχει λάβει πολυάριθμα διεθνή βραβεία για το έργο του, όπως το Βραβείο Μποδοσάκη, το ύψιστο βραβείο της US Endocrine Society Fred Conrad Koch Award, καθώς και το Transatlantic Alliance Award των US Endocrine Society και  European Society of Endocrinology. Είναι εκλεγμένο μέλος της  Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών Academia Europaea, της Αμερικανικής Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής (US National Academy of Medicine) και της Ακαδημίας Αθηνών. Συμπεριλαμβάνεται στους 100 πλέον μνημονευόμενους ιατρούς-επιστήμονες στον κόσμο, ο πλέον αναφερόμενος παιδίατρος ή ενδοκρινολόγος διεθνώς και ο πλέον αναφερόμενος Έλληνας ιατρός-επιστήμονας: Citations > 205000, Impact Factor >215